
Menu restauracji
Podobiadek
Ser kozi smażony podany na rukoli z żurawiną
28 zł
Chrupiące grzanki z pomidorkami na mozzarelli, sos Pesto, kruche sałaty
28 zł
Śledź bałtycki (100g) z jabłkiem i śmietaną
23 zł
Tatar wołowy z prażoną cebulą i chipsem z pieczarki
32 zł
Sałaty (200 g)
Sałata z grillowanym kurczakiem mix sałat, ser ricota, sos tartare
29 zł
Sałata z kaczką i dipem miodowo-imbirowym
32 zł
Sałata z grillowanym łososiem Mix sałat , awokado, sos winegret
32 zł
Zupy (300 ml)
Rosół z makaronem
18 zł
Żurek lwowski z jajkiem i białą kiełbasą
20 zł
Krem z pomidorów podany z bagietką
16 zł
Jarskie
Pierogi „ruskie”(pieczone lub gotowane) podane ze śmietaną lub okraszone cebulą (6 szt/por.)
28 zł
Szagówki, pierogi leniwe polane tartą bułką lub gorącymi wiśniami
33 zł
Bliny litewskie z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
35 zł
Nieloty
Filet Kaczki sous- vide, kluski śląskie, mus jabłkowy, morela, bukiet kruchych sałat
52 zł
Filet kurczaka sous – vide, grillowana gruszka, kopytka, sos cytrynowy, bukiet kruchych sałat
42 zł
Z wieprza
Polędwiczki wieprzowe (150 g) sous – vide , kluski śląskie, grillowana cykoria, sos cebulowy, bukiet kruchych sałat
46 zł
Żeberka BBQ z musem musztardowym i grillowanymi ziemniakami
44 zł
Kotlet schabowy (100g) po polsku z kapustą zasmażaną (100g),ziemniaki purre
42 zł
Golonka (1 szt.) na kapuście zasmażanej z pieczywem
48 zł
Z wołu i cielaka
Cielęcina (100g) z borowikami, kluskami śląskimi, biała kapusta
55 zł
Ozorki (150g) sous – vide z grilla, ziemniaki, sos cebulowy, grillowane warzywa
45 zł
Stek wołowy (150g), warzywa grillowane z ziemniakami paryskimi, sos słodko-kwaśny
75 zł
Ryby
Filet z pstrąga z grillowanymi warzywami i sosem maślano-cytrynowym
46 zł
Filet z łososia (180g) sous – vide ziemniaki, sos camembert, grillowane warzywa
47 zł
Filet z sandacza (180g), makaron ryżowy ze szpinakiem, jarmużem, parmezanem, bukiet kruchych sałat
47 zł
Dla milusińskich gości
Racuchy z jabłkami (2 szt.) z cukrem pudrem
28 zł
Antrykot drobiowy (50g) z frytkami (70g) oraz marchewką baby
(70g)
30 zł
Cukry
Sernik z lodem waniliowym i sosem czekoladowym
24 zł
Ciasto jabłkowe z sosem waniliowym
22 zł
Ciastko czekoladowe z gorącymi wiśniami
18 zł
Desery lodowe - pytaj o dostępność obsługę
Napoje i napitki
Gorące
Kawa espresso (50 ml)
10 zł
Kawa (200 ml) czarna „créme”
12 zł
Cappuccino (200 ml)
14 zł
Latte (200 ml)
14 zł
Latte macchiato (200 ml)
16 zł
Czekolada (200 ml)
14 zł
Herbata do wyboru (250 ml)
12 zł
Zimne
Coca-Cola (0,25ml) Coca-Cola zero (0,25ml), Fanta (0,25 ml) Sprite (0,25ml), Kinley (0,25ml)
9 zł
Sok Cappy (0,25 ml): pomarańczowy, porzeczkowy, jabłkowy, grejpfrutowy, pomidorowy
8 zł
Herbata „Fuzetea” (0,25ml)
9 zł
Woda „Kropla Beskidu” 0,33/0,75
7 zł/ 12 zł
Woda „ Delice ” 0,33/0,75
7 zł/ 12 zł
Kwasy chlebowe
Kwas chlebowy (0,5 l but.) litewski
16 zł
Piwa
0,3 l 0,5 l
Piwo „Brackie Pils”
10 zł / 14 zł
Piwo „Żywiec pszeniczne”
10 zł / 14 zł
Piwo „Żywiec” bezalkoholowe (0,5l but.)
14 zł
„Piwo na kole” zestaw 5 kufli jednej miary, w tym 1 gratis 0,5 l
56 zł pils / 56 zł żywiec
Miody pitne (50 ml)
Dwójniak kasztelański
14 zł
Trójniak benedyktyński
12 zł
Wina
Dostępne w karcie win
Gorzałka i inne trunki (50 ml)
Wódki : Cytrynówka, Wiśniówka, Żołądkowa gorzka, Żubrówka
10 zł
Wódki czyste: Wyborowa
12 zł
Pan Tadeusz
14 zł
Finlandia, Baczewski
14 zł
Siwucha
16 zł
Wódka „na łokcie” (zestaw 5 porcji w tym 1 gratis)
48 zł - 56 zł
Inne alkohole:
Campari (50 ml)
24 zł
Gin Gordon's + Tonic (50 ml)
24 zł
Hennessy
24 zł
Martini Bianco, Rosso, Dry (100 ml)
22 zł
Whisky (50 ml)
Jack Daniels + Coca-Cola (0,25ml)
24 zł - 28 zł
J. Walker Black
24 zł
Ballantine’s
22 zł
Zagroda Kołodzieja - restauracja
Najlepsze smaki połączone z tradycją i sielskim klimatem 200 letniego domu sprawiają, że czas spędzony w Zagrodzie Kołodzieja staje się niezapomnianą podróżą kulinarną.

Tradycyjne smaki połączone z wyrafinowaną nowoczesnością…
Menu restauracji tworzymy z myślą o osobach ceniących tradycyjną kuchnię serwowaną w nowej, często zaskakującej odsłonie. W naszej karcie odkryjesz propozycje autorskich dań przygotowanych z wykorzystaniem metody sous vide, która umożliwia wydobywanie maksimum naturalnych smaków oraz aromatów potraw.
Na smakoszy kuchni jarskiej czekają przyrządzane według wieloletniej receptury pierogi, kluski, szagówki oraz bliny litewskie. Nasze menu skomponowane jest w oparciu o starannie wyselekcjonowane produkty, które pozyskujemy od lokalnych dostawców. To wszystko sprawia, że zaspokajamy nawet najbardziej wymagające gusta.
Wizyta w Zagrodzie Kołodzieja to nie tylko kulinarna uczta dla podniebienia.
To miejsce, w którym zachwycisz się klimatyczną izbą zrębową oraz kameralną salą wypełnioną ręcznie zdobionymi malowidłami ściennymi, gdzie odkryjesz uroki aromatycznych potraw. Popijając kawę na podwórzu/podcień przed domem, skąd rozpościera się widok na polanę, poczujesz atmosferę sielskości.